ANNONS FRÅN SAMSUNG

Samsung spår nästa era av mobil innovation

Singapore
Madrid
Milano
New York City
Paris

Vikbara skärmar, 5G-teknologi och mer avancerad AI är centrala funktioner i framtidens mobiltelefoner enligt Samsung. Företaget är en av pionjärerna inom smartphone-eran och firar i år att det är tio år sedan den första Galaxy-telefonen släpptes. Den 20 februari kommer Samsung att presentera sin nästa generation av Galaxy under eventet Unpacked, som streamas live från San Francisco.

Publicerad Uppdaterad

- Nästa våg av tekniska innovationer kommer göra smartphonen mer central i våra liv än någonsin tidigare. I takt med mognaden av mobil teknologi som 5G, AI och AR kommer användaren att kunna göra ännu mer med sin telefon. En större display kommer att vara nyckeln för att få tillgång till framtidens smartphone-upplevelser, menar Fredrik Pantzar, Chef nordisk produktledning på Samsung.

Samsung lanserade Infinity Flex Display på SDC 2018, en vikbar smartphone-skärm som möjliggör större display. Det var redan 2011 som företaget visade upp första prototypen av en vikbar skärm men det tog sju år innan tekniken var tillräckligt utvecklad för att lanseras till slutkonsumenter.

- Att utveckla en ny form för själva telefonen har varit en central del av våra innovationsinsatser. Vi började undersöka hur vi kunde komma runt begränsningar kopplade till skärmens storlek och därigenom utöka möjligheterna för vad våra användare kan göra med sina telefoner, menar Fredrik Pantzar.

För att uppnå en vikbar skärm har Samsung utvecklat och investerat i nya material som förändrat smartphone-skärmens hela anatomi. Den vikbara skärmen har krävt en omkonfigurering av telefonen inifrån och ut för att få plats med batteri, nedkylningssystem och kamera inuti en tunnare enhet.

- Vi har även tagit fram en ny intuitiv UX för att säkerställa att apparna ska ha en jämn övergång mellan den mindre och större skärmen, förklarar Fredrik Pantzar.

Tio år av mobil innovation

Samsung såg tidigt potentialen i att göra mobiltelefonen till en multi-funktionell enhet. Företaget släppte sin TV-mobil 1999 och lanserade en LCD-display i sin True Color Phone redan 2002. År 2006 kom Samsung B600 som hade en 10-megapixel kamera och gav användarna tillgång till högkvalitativ fotografering direkt i bakfickan.

Den första Galaxy-enheten släpptes 2010. Samarbetet med Android och en stark tro på ett öppet operativsystem blev början på ett decennium av nya tekniska innovationer inom Galaxy-eran. Med Edge Display kunde Samsung böja en smartphone-skärm för första gången. Med Infinity Display kunde skärmstorleken expandera till en större storlek än själva telefonen.

- Vi förväntar oss att se stora förändringar av smartphonens fysiska form under de närmaste åren. Från rullbara och utdragbara enheter till telefoner som kan vikas fler gånger än vad som anses möjligt idag, säger Fredrik Pantzar.

Samsung har idag flera hundra miljoner smartphonekunder världen över. Under året kommer företagets 5G-produkter och vikbara display-teknik att lanseras till slutkonsument.

Det här är första artikeln i en serie om Samsung i samarbete med NyTeknik.